Tekniikkasukellus

TEKNIIKKASUKELLUS

Monet kiinnostavat kohteet sijaitsevat olosuhteissa, joissa tarvitsemme tietämystä siitä, kuinka mm. aika ja syvyys vaikuttavat kehoomme. Tekniikkasukellus eroaa virkistyssukelluksesta siten, että olosuhteet vaativat erityisiä varusteita, taitoja ja koulutusta. Ero virkistyssukelluksen ja tekniikkasukelluksen välillä voidaan katsoa olevan 40m syvyys, sekä niin sanotusti katto, jolla tarkoitetaan esimerkiksi dekokattoa, luolan- tai hylynkattoa, jotka estävät suoranousun.

Tekniikkasukellus vaatii kahdennetun järjestelmän varusteet, eli tuplasäiliöt, kahdet alentimet ja annostimet, kuivapuku (tai muu kahdennettu nostoväline) sekä lamppu ja varavalo.

Tekniikkasukelluksessa voidaan käyttää kaasuna paineilmaa tai erilaisia seoskaasuja, kuten nitroxia tai trimixiä. Pukukaasuna voidaan käyttää myös argonia.

Luolasukellus on yksi osa tekniikkasukellusta. Suomessa kohteet ovat kaivoksia, jotka ovat jo syvyydeltään sellaisia, että tekniikkasukelluksen hallitseminen on välttämätöntä. Luolasukellus asettaakin omat vaatimuksensa varusteille ja taidoille. Ulkomailla kohteet ovat myös luonnon luolia, joissa syvyys voi vaihdella paljonkin. Vedenalaisilla luolilla on omat ainutlaatuiset ympäristönsä, jota ei löydy muualta, ja siksi luolasukeltaminen onkin mielenkiintoista tutkimusretkeilyä . Suurin osa luolasukelluksista on laitesukelluksia, mutta mahdollista se on myös vapaasukeltaen omien kykyjen rajoissa.

Sukellus kohteet

Tee sukelluksia ja käytä vain sellaisia varusteita, joihin olet saanut koulutuksen!

Tekniikkasukellus
Jyväskylän Sukeltajat ry

Sysmäläntie 2
40530 Jyväskylä

 

Kivaa laitteilla ja ilman.